Senaste nytt

2023

September:                    
Fynda blåbär inför vintern!
Vi måste tömma kylrummet på våra blåbär och behöver därför snabbsälja vårt blåbärslager.

Passa på att fyll frysen!

 

Bären är packade i 400g askar och vi tar 40:-/ask

 

Beställ på SMS till 070 2555040, och hämta Fredag, Lördag, eller Söndag 11:00-14:00

 

Betala med swish vid avhämtning

Juli : Nu är 1100 buskar med vår Reka sort mogen! Måndagen den 17:e Juli öppnar vi därför självplock på Hovshalla Blåbär kl 10:00 för säsongen. 
90:-/kg, Öppet alla dagar 10 -17. 
Vi säljer även buskar i självplocket för 80:-/st

Juni : Ovanligt varmt och torrt väder men buskarna växer på bra! Det ser ut att bli mycket bär på buskarna. 

Maj : Stark värme rivstartar växtligheten och den 15:e maj har vi full blom på 2 av 3 sorter. Den vita blommen ser nästan ut som snö på buskarna. Det är mycket blom på buskarna i år. Vi sätter ut 18 humle samhällen för att förbättra pollineringen.

April : Under april slår vädret om till vår, och vi kan avsluta buskbeskärningen inför säsongen. Vi tar också chansen att plantera om en del buskar samt kompletterar med ytterligare en sort.

Mars : Under Mars månad gör vintern ett starkt intåg igen med iskyla och snö. Arbetet med buskarna måste skjutas upp. En del knoppar fryser tyvärr.

Januari : Vilken vacker start på det nya året! Här på odlingen har vi haft flera vackra dagar med mycket snö på marken.  Under tiden där blåbären vilar så jobbar vi för fullt med att serva maskiner och förberedda inför kommande säsongen.

2022

20:e September : I söndags stängde vi självplocket av blåbär för i år. Det torra och varma vädret i sommar gjorde att många bär mognade samtidigt, och därmed blev det inte den utdragna sensommar plockningen som förra året. I år har det varit dubbelt så många självplockare jämfört med förra året och det glädjer oss att så många nya har hittat till vår odling.

Vi vill passa på att tacka alla er som varit hos oss och plockat och hoppas på att få se er till nästa säsong. Vi gissar på en öppning kring den 20:e juli. Följ gärna vår hemsida för uppdateringar.
 
16:e Juli : Vi planerar att öppna för Självplock i odlingen. Detta datum kan dock revideras beroende på bärens mognad. Håll dig uppdaterad här
 
5:e Juni : ’Pärans dag’. Hovshallablåbär finns representerad på utställningsområdet i Boarp. Kom gärna och förhör dig om Blåbär och självplock
 
15:e Maj : ’Smaka på Bjäre’ ca 200 Bjärebor på cykel besöker odlingen och får en genomgång av en modern Blåbärsodling
 
April : Under den ovanligt varma månaden april, har vi varit tvungna att köra igång bevattningen och kan i slutet av månaden nu se de första blommande buskarna. Dessa är främst sorten Reka.
 
Februari : Under februari har vi beskurit alla buskar inför den kommande säsongen